Előfizetői tartalom

Meglepetést okozott az amerikai GDP

Portfolio
A Kereskedelmi Minisztérium Gazdasági Elemzési Hivatalának friss jelentése szerint az Egyesült Államok gazdasága a negyedik negyedévben a vártnál erősebb növekedést mutatott, amelyben jelentős szerepet játszottak a belső fogyasztás. Ez a teljesítmény látszólag dacolt a korábbi előrejelzésekkel, amelyek 2023-ra közelgő recessziót jósoltak, a Federal Reserve agresszív kamatemelési sorozata ellenére. Az évet 2,5%-os növekedési rátával zárták.

A negyedik negyedévi bruttó hazai termék az előzetes adat szerint 3,3 százalékkal nőtt éves bázison. A közgazdászok szerényebb, 2 százalékos bővülést jósoltak. Az előrejelzések széles skálán mozogtak, egyes becslések 0,8%-os, mások pedig 2,8%-os ütemet valószínűsítettek. A gyorsulás az előző évi 1,9 százalékos növekedéshez képest figyelemre méltó, ami meglepte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés