Előfizetői tartalom

Engedményt tesz a tüntetőknek a francia kormány, de ezzel nincs vége az elégedetlenségnek

MTI
Gabriel Attal francia miniszterelnök péntek este bejelentette, hogy a kormány visszavonja a mezőgazdaságban használt nem közúti gázolaj adójának tervezett emelését, és "tíz adminisztratív egyszerűsítő intézkedést" is bevezet a nyolcadik napja tüntető gazdák terheinek enyhítésére. A legjelentősebb francia mezőgazdasági szakszervezet, az FNSA néhány órával később jelezte, hogy folytatódik a tiltakozó megmozdulás.

A ma este elhangzottak nem csillapították a dühöt, tovább kell mennünk - mondta Arnaud Rousseau, az FNSEA elnöke a TF1 kereskedelmi televízió esti híradójának stúdióvendégeként. A szakszervezeti vezető szerint a kormányfő bejelentései a gazdák megnyugtatására minimálisak voltak, és "nem elégítették ki az elvárásokat". "Felajánljuk, hogy holnap reggel találkozunk a kormányfővel"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés