Előfizetői tartalom

Kirúgtak? Gyorsan ünnepeljük meg!

Ha elbocsátanak az állásunkból, azt legtöbben komoly tragédiaként éljük meg. De vannak, akik szerint ezt is meg lehet ünnepelni, és úgynevezett "kirúgásbulit" szerveznek maguknak, mivel elbocsátásukat életük új szakaszának nyitányaként értelmezik. Egy brit kutatás szerint a kirúgás is szerepel azon nem hagyományosan megünneplendő események top10-es listáján, amelyet az emberek Google kereséseinek adatai alapján állítottak össze. A jelenséget talán az is magyarázhatja, hogy mai jellemzően feszes munkaerőpiacon a megfelelő képzettséggel rendelkezők viszonylag hamar találnak egy új állást a kirúgásuk után.

Az természetes, hogy megünnepeljük életünk olyan jelentős mérföldköveit, mint az érettségi, az esküvő, gyermekünk születése vagy egy kívánt állás megszerzése. Vannak, akik furcsa módon azonban olyan dolgokat is megünnepelnek, mint például a válás vagy az állásuk elvesztése. Az online üdvözlő- és ajándékkártya-készítő brit cég, a Moonpig friss felmérésében a Google adatai alapján megvizsgálta, hogy melyek azok a nem szokványos megünneplendő események, amelyekre a britek a leggyakrabban rákeresnek a világhálón.

A top 10 megünnepelt nem szokványos esemény között 9. helyen találni az állás elvesztését, míg a válás havi 25 ezer kereséssel a második helyen szerepel.

Kirúgásbulival kezdik életük új szakaszát

A Moonpig jelentésében idéz két olyan nőt, akik – ahelyett, hogy búslakodtak volna az elbocsátásukon – megünnepelték a kirúgásukat, mint életük egy szakaszát lezáró, de egyben életük egy új fejezetét megnyitó történést. „Mindketten már 18 éve dolgoztunk az előző munkahelyünkön, és éreztük, hogy előbb-utóbb le fognak építeni minket. Amikor pedig mindkettőnket elbocsátották, nem akartuk, hogy ehhez a 18 éves időszakhoz negatív érzések kapcsolódjanak, ezért úgy döntöttünk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki ebből a rossz helyzetből, és megünnepeljük az elbocsátásunkat: barátainkkal kirúgásbulit tartottunk” – mesélte a két barátnő.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés