Előfizetői tartalom

Mégis veszélyben lehet Putyin hatalma? Új vezéralak tűnt fel Oroszországban

Portfolio
Borisz Nadezsdin, egy 60 éves helyi törvényhozó és akadémikus lehet Vlagyimir Putyin elnök legkomolyabb kihívója a március 17-i elnökválasztáson. Nadezsdin békefelhívásai, az orosz férfiak katonai mozgósításának megszüntetése és a Nyugattal folytatott párbeszéd, valamint az LMBTQ+ elnyomással szembeni kritikája nagy visszhangot váltott ki a Oroszorszában. Annak ellenére, hogy több mint 100 000 aláírást kell összegyűjtenie ahhoz, hogy biztosítsa helyét a szavazólapon, a jelölt kampánya erős támogatást kapott, az emberek országszerte sorban álltak, hogy aláírják a támogatóíveket. Miközben Putyin győzelme továbbra is elég biztos, Nadezsdin jelölése váratlan politikai kockázatot jelent a hatalmára nézve, és a hatalommal szembeni tiltakozás ritka megnyilvánulását jelzi egy olyan országban, ahol az elmúlt években elnyomták a másként gondolkodókat.

Oroszok ezrei dacoltak a fagyos hőmérséklettel, hogy támogassák Borisz Nadezsdint, Vlagyimir Putyin elnök váratlan kihívóját, aláírva a március 17-i elnökválasztáson való indulását támogató petíciókat. Nadezsdin, a 60 éves helyi törvényhozó és akadémikus azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nyíltan kiállt az ukrajnai konfliktus befejezése, az orosz férfiak katonai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés