Előfizetői tartalom

Más régiós bank is belekezdhet a masszívabb kamatvágosokba

Portfolio
Tomas Holub, a Cseh Nemzeti Bank kamatmeghatározó testületének tagja azt javasolja, hogy a döntéshozók fontolják meg a kamatcsökkentés ütemének felgyorsítását, mivel az infláció a normális szintekhez közelít. Holub az első monetáris tisztviselő, aki a február 8-i ülés előtt nagyobb vágást javasolt – írja a Bloomberg. Magyarországon is hasonló lépést fontolgatnak.

Az ülésen felmerülő lehetőségek között szerepel a 25 vagy 50 bázispontos csökkentés, a múlt havi negyed százalékpontos, 6,75%-ra történő kamatvágást követően, amely több mint három év óta az első lazítás volt. Holub nyitottnak mutatkozott egy 50 bázispontos csökkentés napirendre vételére is, ami a központi bank megközelítésének lehetséges változását jelzi....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés