Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: amit hétfő óta láttunk a magyar piacon, indokolja az óvatosságot

Portfolio
A gazdaság fundamentális tényezői, az infláció csökkenése és a folyó fizetési mérleg egyenlegének javulása akár nagyobb kamatcsökkentést is lehetővé tett volna, azonban az elmúlt napok pénzpiaci folyamatai óvatosságot indokoltak - mondta keddi háttérbeszélgetésén Virág Barnabás. Az MNB alelnöke a jegybank meglepő döntését kommentálta, mely szerint az eddigi havi ütemmel megegyező mértékben, 75 bázisponttal 10 százalékra csökkentették az alapkamatot.

2024. január 30. 15:35 Megosztás Alacsonyabb lesz decemberben az infláció, mint tavaly? Most olyan erők hatnak a világgazdaságban, melyek nehézzé teszik a pontszerű prognózisok készítését, inkább csak trendeket tudunk azonosítani. Most megbízható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés