Előfizetői tartalom

Visszatérhet a növekedés útjára a magyar gazdaság, de a költségvetés bajban van

Portfolio
A tavalyi zsugorodás után 2024-ben visszatérhet a növekedési pályára a magyar gazdaság, az infláció is tovább mérséklődhet, ugyanakkor a költségvetés helyzete lényegesen rosszabb, mint a kormány célja – olvasható a bécsi Világgazdasági Kutatóintézet (WIIW) kedden megjelent friss előrejelzésében. A szervezet kiemeli, hogy a kedvező kilátások mellett vannak lefelé mutató kockázatok a régió országaiban, vagyis korai lenne hátradőlni.

Ugyan a világgazdasági környezet továbbra is kihívásokkal teli és komoly lefelé mutató kockázatok vannak, a kelet-közép-európai országok növekedési kilátásai kedvezőek – állapítja meg a WIIW friss elemzése. Az infláció drámai visszaesése, a reálbérek erőteljes emelkedése, a fogyasztás felpattanása a kamatcsökkentésekkel párosulva beindíthatják a növekedést –...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés