Előfizetői tartalom

A magyar gazdáknak fontos ukrajnai bejelentéseket tett az Európai Bizottság

Portfolio
Az Európai Bizottság ma arra tett javaslatot, hogy az EU-ba irányuló ukrán exportra vonatkozó behozatali vámokat és kontingenseket további egy évig függesszék fel, de ez járjon együtt az érzékeny uniós mezőgazdasági termékek védelmének megerősítésével. Mindez összhangban áll az EU azon kötelezettségvállalásával, hogy addig fogja támogatni Ukrajnát, amíg csak szükséges – jegyzi meg a bizottsági közlemény. A bejelentésekre rögtön kiadott egy felháborodott közleményt az Agrárminisztérium.

Ezzel párhuzamosan a Bizottság azt is javasolta, hogy további egy évre maradjon felfüggesztve a moldovai behozatalra vonatkozó valamennyi fennmaradó vám (a felfüggesztés 2022 júliusa óta van hatályban).A Bizottság egy arra vonatkozó javaslatot is előterjesztett, hogy 2024-ben a mezőgazdasági termelők térhessenek el a közös agrárpolitika (KAP) azon szabályaitól, amelyek szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés