Előfizetői tartalom

Lerohanja Európát az új autóipari szuperhatalom: megszökni nem lehet, csak megszokni

Az elektromosautó-gyártás ellátási láncába történő kínai befektetések legfontosabb tényezőit, trendjeit és következményeit vizsgálja a V4 országokra (Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia) fókuszálva Szunomár Ágnes, a Corvinus egyetem Globális Tanulmányok Intézetének vezetője egy friss tanulmány keretében. A szerző szerint visszafordíthatlan transzformációs folyamatról van szó, ami jelentős hatással lesz a V4 országok autóipari tevékenységére és ezek súlya miatt a gazdaságaikra. Választási lehetőség nem sok maradt, az országoknak be kell kapcsolódniuk az EV-gyártási értékláncba, ha nem akarnak lemaradni.

Portfolio-MAGE Járműipar 2024 Idén újra Kecskeméten kerül megrendezésre a Portfolio-MAGE Járműipar 2024 konferencia, ahol két napig a globális hazai szektor legfontosabb kérdései lesznek terítéken. Még kedvezményes áron regisztrálhat a konferenciára, melynek másnapján több helyszínen gyárlátogatás lesz a program. Információ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés