FONTOS Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül
 
Előfizetői tartalom

Moszkva akaszthatja meg a gáztranzitot, amely Magyarországra is érkezne

Portfolio
Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes egyértelművé tette, hogy a Gazprom nem folytat tárgyalásokat az orosz gáz Ukrajnán keresztül történő tranzitjának 2024 utáni meghosszabbításáról. Novak hangsúlyozta, hogy az erről szóló tárgyalások nemcsak Kijevvel kellene folytatniuk, hanem Brüsszellel is. Mindez magyar szempontból is érdekes, mert évi 1 milliárd köbméternyi gáz Ukrajna felől, Szlovákia és Ausztria érintésével érkezik a hosszú távú magyar-orosz szerződés alapján – derül ki az oilcapital.ru cikkéből.

Alekszandr Novak kijelentette, hogy Moszkva nem tárgyal arról, hogy 2024 is folytatódjon az Európába tartó Ukrajnán keresztüli gáztranzit. Megismételte, hogy az orosz fél hajlandó arra, hogy alternatív útvonalakat vizsgáljon meg a gázszállításra, beleértve az ukrán gázszállítási rendszeren keresztül történő szállítást is. Ugyanakkor csalódottságának adott hangot amiatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés