Súlyos dolgokkal vádol kínai cégeket Washington – Új fejezet nyílhat szankciós háborúban
Gazdaság

Súlyos dolgokkal vádol kínai cégeket Washington – Új fejezet nyílhat szankciós háborúban

Portfolio
Az Egyesült Államok több mint tucatnyi kínai vállalatot, köztük az YMTC-t és a Megvii-t is felvette a Védelmi Minisztérium listájára, amely kiemeli kapcsolataikat a pekingi hadsereggel - írja a Reuters.

Az amerikai kormányzat a közelmúltban bővítette azon kínai vállalatok listáját, amelyeket a Pentagon a kínai hadsereggel való együttműködésük miatt szemmel tart. A szerdai bejelentés szerint tizenkét új cég felvétele révén hangsúlyozva a pekingi védelmi apparátussal kapcsolatos aggodalmakat. A frissített listán szereplő vállalatok között található a memóriachipeket gyártó YMTC, a mesterséges intelligenciával foglalkozó Megvii, a lidar termékekkel ismertté vált Hesai Technology és a NetPosa technológiai cég. A lépés

kiemeli az Egyesült Államok folyamatos aggodalmait Kína katonai-polgári összefonódásának stratégiája és annak nemzetbiztonsági következményei miatt.

Az „1260H Szekció” nevű listára való felkerülés nem jelent automatikus tilalmat az érintett szervezetekkel szemben, de figyelmezteti az amerikai vállalatokat az ilyen együttműködések potenciális veszélyeire. Ezen felül arra ösztönözheti a Pénzügyminisztériumot, hogy fontolja meg szankciók bevezetését ezekkel a cégekkel szemben. A listázás jelentőségét tovább növeli a 2024-es évi nemzetvédelmi felhatalmazási törvény egyik rendelkezése, amely megtiltja a Védelmi Minisztériumnak, hogy szerződéseket kössön a listázott vállalatok bármelyikével.

Craig Singleton, az Alapítvány a Demokráciák Védelméért nevű pártfüggetlen intézmény vezető munkatársa így nyilatkozott:

A Védelmi Minisztérium frissített 1260H listája aláhúzza Kína rendíthetetlen elkötelezettségét a katonai-polgári fúziós stratégia mellett

. Ez tovább erősíti Washington és Peking közötti biztonságpolitikai és gazdasági feszültségeket.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Évtizedek óta nem látott összeomlás a sikerágazatban

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!