Előfizetői tartalom

Maruzsa Zoltán: számítok rá, hogy olyanok térnek vissza tanárnak, akik már más pályát választottak

Portfolio
Az OECD-átlagnál kevesebb diák jut egy pedagógusra, így nem jelentős a létszámhiány az oktatásban, amit érdemben a státusztörvény bevezetése sem befolyásolt. A kormány a pedagógusbérek emelése mellett az oktatás digitalizációjára is készül, százezres nagyságrendben juthatnak laptopokhoz a tanulók és a tanárok – többek között ezekről beszélt Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a Növekedés.hu-nak adott interjúban.

Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár az interjúban arról beszélt, hogy szerinte nincs érdemi létszámhiány a magyar oktatási rendszerben: mivel az OECD-átlag közelében vannak a magyar adatok az egy pedadógusra jutó diákok számát tekintve. „A középfokú oktatásban 11,5 tanuló jut Magyarországon egy pedagógusra, az OECD átlaga 13,4, Németországban 12,6, ezek az adatok ránk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés