Előfizetői tartalom

Trump bejelentésétől összerezzent a piac

Portfolio
Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke a Fox televízió "Sunday Morning Futures" című műsorában beszélt arról, hogy amennyiben novemberben újraválasztják, szándékában áll fokozni a Kínával szembeni kereskedelmi háborút. A The Washington Post által először ismertetett javaslat szerint Trump 60%-os vagy annál magasabb vámok bevezetését fontolgatja a kínai árukra, ami tovább növelheti a két gazdasági szuperhatalom közötti feszültséget - írta meg a CNBC.

Trump agresszív megközelítése nem csak Kínát célozza, hiszen azt is megemlítette, hogy egy általános 10%-os vámot vezetne be minden amerikai importra. Ez a lépés széleskörű bírálatot váltott ki, mivel jelentős pénzügyi terhet róna az amerikai fogyasztókra. Nikki Haley, Trump egyik fő riválisa az elnökjelöltségért és korábbi ENSZ-nagykövet, a CNBC "Squawk Box" című...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés