Előfizetői tartalom

Török infláció: még mindig van feljebb

MTI
Törökországban gyorsult az éves infláció januárban. A török statisztikai hivatal hétfőn ismertetett adatai szerint az éves fogyasztói áremelkedés mértéke 64,86 százalékra, 2022 decembere óta a legmagasabbra nőtt januárban a decemberi 64,77 százalékról. Elemzői várakozások átlagában minimális lassulás, 64,52 százalék szerepelt januárra.

Független közgazdászok egy csoportja viszont arról számolt be, hogy számításaik szerint januárban éves alapon valójában 129,11 százalék volt az infláció a decemberi 127,2 százalék után. A statisztikai hivatal adatai szerint havi szinten a fogyasztói áremelkedés 6,7 százalékra gyorsult januárban a decemberi 2,93 százalékról. Mehmet Simsk török pénzügyminiszter a januári...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés