Előfizetői tartalom

Zöld rendszámok: Karácsony Gergely radikális ötlettel állt elő

Portfolio
A főpolgármester Párizs legutóbbi lépését méltatja friss Facebook-bejegyzésében, mert az szerinte a fenntartható városfejlesztést szolgálja. Posztjában ezért Karácsony Gergely aziránt érdeklődik követőinél, hogy érdemes lenne-e a francia főváros mintájára megszavaztatni a budapestiekkel, hogy "a naponta ingázó, kamu zöld rendszámos autók még ingyen is foglalják a parkolóhelyeket".

Karácsony Gergely felidézi a párizsi példát. A Portfolio is beszámolt arról, hogy vasárnap arról szavaztak a francia főváros lakói, hogy szeretnék-e, ha a jövőben a háromszorosára emelnék meg a terepjárók parkolási díját. Időközben meg is született az eredmény: a szavazók 54,55%-a választotta azt, hogy jobban sarcolják meg a nagyobb autók tulajdonosait a parkolásuk ideje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés