Előfizetői tartalom

Nagy változás jön a Facebookon és az Instagramon, így kerülheted el a büntetést

MTI
A Meta Platforms internetes óriáscég a következő hónapokban ellenőrzés alá vonja a nemzetközi nagyvállalatok mesterséges intelligenciával készített digitális képtartalmait - közölte Nick Clegg, a Meta globális ügyekért felelős elnöke kedden blog bejegyzésben. Clegg elmondta, hogy a Meta felhasználóinak hamarosan kötelező lesz címkézniük a saját maguk által módosított hang- és videofájlokat, és aki nem működik együtt, az büntetésre számíthat.

Az eljárás során az ilyen képeket láthatatlan digitális forrásjelölésekkel látják el, majd címkékkel, ezzel is felhívva a felhasználók figyelmét arra, hogy az előttük álló képet mesterséges intelligencia készítette. A cég közlése szerint az intézkedés nem újkeletű, saját közösségi oldalain - Facebook, Instagram és Threads - az általuk mesterséges intelligenciával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés