Előfizetői tartalom

Fontos változtatásra kötelezte a kormány a magyarországi webáruházakat

Portfolio
Egy elrejtett rendeletmódosítás nyomán március végétől a kormány kötelezővé tette az online kiskereskedőknek, webáruház üzemeltetőknek, hogy eladott áruikat a Magyar Postán keresztül is küldjék, ha a vevő úgy akarja, de egyelőre nem tudni, hogy ezt pontosan hogyan tegyék meg, mert se a kormány, se a Posta nem kommunikált még az ügyről – írja a hvg360.

A december 28-án megjelent rendelet paragrafusa csak annyit mond ki, hogy webshopban eladott áru „kézbesítése érdekében az egyetemes postai szolgáltató által nyújtott postai szolgáltatás igénybevételének lehetőségét a kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozás a honlapján biztosítja”. Az egyetemes szolgáltató ebben az esetben a Magyar Posta (2030-ig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés