Előfizetői tartalom

Kiderült: 10%-ot spórolt a kormány a céges áramárplafonon

Portfolio
Az előzetesen becsült 40 milliárd forint helyett végül 36 milliárd forintnál kevesebbet költött a kormány arra, hogy három kijelölt gazdasági szektorban a 200 euró/MWh feletti áramár szerződéseket kiegészítse – jelentette be szerda reggel az Energiaügyi Minisztérium a 10%-os spórolás tényét. A vállalatok áram- és gázbeszerzési szerződéseinek aktualitásairól és az ár kilátásokról részletesen szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján.

A tárca emlékeztet rá, hogy számos vállalkozás 2022 őszén-telén extrém magas árkörnyezetben fixálta az árambeszerzési szerződését, és ezért a kormány 2023 júliusától decemberig a 200 euró feletti részt kifizette az energiakereskedőknek. Erre előzetesen 40 milliárdos költségvetési forrást terveztek a szakemberek, de végül a tavalyi második félévben kevesebb, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés