Előfizetői tartalom

Májustól eltűnhetnek a gyógyszerészek a patikákból

Portfolio
Megjelent a legfrissebb Magyar Közlönyben a belügyminiszter rendelete a gyógyszertárak működéséről és a gyógyszerek kiadásának rendjéről, amelyből az derül ki, hogy főként a kisebb gyógyszertárakból eltűnhetnek májustól a gyógyszerészek. Helyettük gyógyszert kiadó személyekkel találkozhatunk, akik szükség esetén „hír- vagy távközlési eszköz útján” bevonják a tájékoztatásba, gyógyszer kiadásba a gyógyszerészeket.

A belügyminiszter 6/2024. (II. 6.) BM rendelete fél évvel azután érkezett, hogy a tervezetet társadalmi egyeztetésre bocsátották, és amint a hvg.hu emlékeztet rá, már akkor bírálta a tervezetet Magyar Gyógyszerész Kamara, de ezt a jelek szerint a tárca nem vette figyelembe. A friss jogszabálynak az a lényege, hogy megengedik: a fiókgyógyszertár nyitvatartási idejében néhány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés