Előfizetői tartalom

Pusztító drágulás jöhet a népszerű élvezeti cikknél

Portfolio
Az afrikai termelési nehézségeknek köszönhetően soha nem látott szintre ugrott nemrég a kakaó árupiaci jegyzése, ráadásul az iparági szakértők arra számítanak, hogy az előttünk álló időszakban nem várható enyhülés a piacon. Az elképesztő mértékű drágulás a világ vezető csokoládégyártóinak költségnövekedésével fenyeget, végső soron pedig a költségek áthárításán keresztül akár az édességek drasztikus drágulásához vezethet.

Átlépte a tonnánkénti 5365 dolláros szintet a kakaó árupiaci jegyzése, ezzel soha nem látott szintre került az árfolyam. Utoljára több mint 46 éve, 1977 júliusában láthattunk rövid ideig a mostanihoz hasonlóan magas jegyzést, akkor 5360 dollárig kúszott fel nagyon rövid ideig az árfolyam. A mostani jegyzés több mint duplája az egy évvel ezelőtti szintnek, a 2022 szeptemberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés