FONTOS A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől
 
Előfizetői tartalom

Világossá tette a miniszterelnök: az euró a hivatalos fizetőeszköz Koszovóban

MTI
Koszovóban az euró a hivatalos fizetőeszköz, a központi bank euróról szóló januári döntése nem a szerb dinár ellen, hanem a hivatalos koszovói fizetőeszköz védelmére irányul, a célja pedig a törvénytelen pénzmozgás megakadályozása - hangsúlyozta Albin Kurti koszovói miniszterelnök abban a hivatalos nyilatkozatban, amelyet kedd este tett közzé az X közösségi oldalon.

Albin Kurti a nyilatkozatban leszögezte, hogy a miniszterelnöki hivatal teljes mértékben támogatja a koszovói központi bank függetlenségét és azt a szakszerűséget, amellyel ellátja a feladatait. A nemzeti bank döntése nem a szerb dinárról szól, csupán az eddigi informális pénzmozgásokat igyekszik formális keretek közé zárni. A bejelentés előzményeiről itt írtunk: ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés