Előfizetői tartalom

Komoly leépítést tervez a német háztartásigép-gyártó

Portfolio
A Miele, a híres német háztartásigép-gyártó vállalat, jelentős létszámcsökkentésre készül, amelyet az eladások erőteljes visszaesése indokol. Ez a döntés egy kihívásokkal teli időszakot vetít előre a cég számára, amely éppen 125. évfordulóját ünnepli. Sajtóértesülések szerint a vállalat a teljes munkaerő mintegy 10 százalékának a leépítését fontolgatja. Bár a Miele megerősítette az átszervezési törekvéseket, a pontos létszámcél még nem került nyilvánosságra - tudósított a Retail Detail.

Az esetleges átszervezések között szerepelhet több gyártási tevékenység külföldre telepítése is. Annak ellenére, hogy a cég számos termékét Németországban állítja elő, gyártóüzemei találhatók Csehországban és Romániában, valamint Európán kívül Kínában is. Emellett terveik között szerepel egy új üzem létesítése az Egyesült Államokban. A cég 2022-ben még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés