Előfizetői tartalom

Nagyon rossz hírt kapnak a magyarok Valentin-nap előtt

Portfolio
Miután szerdán soha nem látott magasságba ért a kakaó árupiaci jegyzése, nagyon nem úgy néz ki, hogy csillapodna a helyzet az édességek egyik fő összetevőjének számító terméknél: tegnap még tovább ralizott az ár, ugyanis egyre komolyabbak a félelmek, hogy a száraz időjárás és a szélsőséges viszonyok jelentős kárt okoznak a nyugat-afrikai termésben.

A kakaó jegyzése a New York-i árupiacon még szerdán került új történelmi csúcsra, miután az 5360 dolláros szintet átlépve magasabbra került az árfolyam, mint ahol 1977 júliusában járt. Ezt követően csütörtökön további 7,3 százalékos ralit láthattunk, így már a tonnánkénti 5874 dolláros szintig eljutott a jegyzés - ezzel együtt az elmúlt egy évben már több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés