Előfizetői tartalom

Elsöprő győzelmet aratott Orbán Viktor cseh szövetségese, nagy terveket jelentett be

MTI
|
Portfolio
Az ANO mozgalom feladata visszatérni a kormányzásba 2025-ben – jelentette ki Andrej Babis, a jelenleg ellenzékben politizáló Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) elnöke, volt miniszterelnök a mozgalom szombati választási kongresszusán tartott beszédében Prágában. A gyűlésen Babist mintegy 90 százalékos támogatottsággal választották újra pártelnöknek.

Babis bejelentette, hogy a jövő évben tartandó parlamenti választásokon az ANO élén szeretne indulni. A 2021-ben a hatalomból kiesett volt miniszterelnök szerint Petr Fiala jelenlegi kormányfő ötpárti koalíciója 30 évvel vetette vissza Csehországot, a kilencvenes évekbe. Szerinte a kormány nem a Cseh Köztársaság és annak polgárai, hanem mindenekelőtt Ukrajna érdekeit tartja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés