Árad a Tisza
Gazdaság

Árad a Tisza

Portfolio
A Tisza és a Bodrog folyók vízszintje jelentősen emelkedett a Kárpátokban történt olvadás és a hétvégi esőzések miatt, Tivadarnál harmadfokú, Vásárosnaménynál másodfokú készültség várható, de a következő napok hűvösebb időjárása enyhíthet az árvízhelyzeten - közölte az Időkép.

A Tivadar térségében ma várhatóan harmadfokú készültségi szintet megközelítő vízállás jelentkezik a folyón. Ez az állapot a Kárpátokban tapasztalt enyhe időjárásnak köszönhető, amely a Tisza vízgyűjtő területén a hótakaró olvadását indította el és ehhez még hozzá jöttek a hétvégi jelentős esőzések.

A múlt héten észlelt árhullámot így egy újabb jelentős vízszintemelkedés követi.

Nem csak Tivadarnál, hanem Vásárosnaménynál is hasonló helyzet alakul ki, itt a másodfokú készültségi szintet közelítheti meg a vízállás. A Bodrog folyónál is árvízvédelmi készültségi szintet meghaladó vízállásokra lehet számítani, ami további figyelmet igényel.

Azonban van ok az optimizmusra: az előrejelzések szerint a következő napokban hűvösebb időjárás várható, és jelentős csapadék sem prognosztizált. Ez kedvezően befolyásolhatja az árhullám levonulását, így újabb áradások nem valószínűek. Az aktuális helyzet tehát bár komoly figyelmet igényel, a közelgő időjárási változások reményt adnak a helyzet stabilizálódására.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a \"mágikus hetes\" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása - a február 22-i kereskedési nap zárása utáni értékek szerint.

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Rég nem voltak ekkora bajban az ukrán erők – Itt van három frontszakasz, ahol beüthet a katasztrófa
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!