Gázhiány jöhet – kiadta a figyelmeztetést a finn hatóság
Gazdaság

Gázhiány jöhet – kiadta a figyelmeztetést a finn hatóság

Portfolio
A finn gázhálózat üzemeltetője, a Gasgrid, arra figyelmeztetett hétfőn, hogy gázhiány alakulhat ki a kereskedelmi piacon, ha az időjárási körülmények miatt nem tud időben kikötni egy Norvégiából érkező LNG-hajó, hogy a leapadt gáztartalékokat feltornássza.

A Gasgrid hétfőn az alábbi figyelmeztetést adta ki:

Az előrejelzések szerint a következő napokra várható erős szél miatt fennáll a veszélye annak, hogy az LNG-szállító hajó nem tud majd behajózni a kikötőbe és kikötni, ami késedelmet okozhat a következő tervezett szállításnál.

Ezzel arra utal, hogy a Reuters hajókövetési szolgáltatása szerint holnap, kedden kellene kikötnie az Inkoo úszó LNG-terminálon egy Hammerfestből érkező hajónak, de a vihar miatt ez későbbre tolódhat. A gond abból adódat, hogy hétfő reggel az inkoo-i LNG-terminálon mindössze 145 GWh-nyi gáz volt kereskedelmi célra, és további 70 GWh-nyi kiegyenlítési célból, miközben az elmúlt 3 napban napi átlagban 77 GWh-nyi volt az országos finn gázfogyasztás.

A figyelmeztetés tehát egyfajta jelzés arra is, hogy az ipar igyekezzen előre spórolni, ha tud, nehogy később kényszerből kelljen korlátozni az ellátást.

A finn gázellátási nehézségek a hideg tél mellett abból adódnak, hogy ősszel egy kínai hajó (a finnek szerint szándékos művelet miatt) megsérült a Balticconnector gázvezeték, amin keresztül közvetlenül kap gázt Finnország déli irányból Észtország felől.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyan történt a gáz árával, amire az orosz-ukrán háború kitörése óta nem volt példa
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!