Nagy Márton a győri Audi új igazgatósági elnökével egyeztetett
Gazdaság

Nagy Márton a győri Audi új igazgatósági elnökével egyeztetett

Portfolio
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta az Audi Hungaria új igazgatósági elnökét, Michael Breme-et - derült ki a Nemzetgazdasági minisztérium közleményéből.

A felek a járműiparra ható gazdasági folyamatok alakulása mellett áttekintették az ágazat versenyképességi kérdéseit, a rövid és hosszútávon jelentkező kihívásokat.

Nagy Márton az egyeztetés keretében hangsúlyozta: az Audi Hungaria a magyar kormány stratégiai partnere, a felek közötti együttműködés és kapcsolattartás példaértékű és folyamatos. Közös cél, hogy az Audi Hungaria versenyképessége az átalakuló járműipari viszonyok mellett – különös tekintettel az elektromobilitás térhódítására – is fennmaradjon, tovább erősödjön. Ennek alapját az elektromos és fenntartható járműgyártásra való átállás képezheti, amelyben kulcsfontosságú előrelépést jelent a vállalat nemrég elindított új elektromotor-gyáregysége.

A miniszter jelezte, hogy a Versenyképességi Tanács informális ülésén kezdeményezte, hogy az általános zöld és digitális átállás támogatása helyett ágazati megközelítés valósuljon meg. Ezért arra tett javaslatot, hogy egy új közös uniós program jöjjön létre, amely az elektromos autók dedikált támogatását célozza mind fogyasztói mind pedig gyártói oldalról. Nagy Márton mindezek mellett kiemelte, hogy a járműipar a hazai növekedés motorja, az ágazat szűken értelmezve közel 100 ezer főt foglalkoztat, míg tágabban értelmezve a 150 ezret is elérheti ez a szám. Középtávon a magyar járműipar GDP arányos termelési értéke akár a GDP 30 százalékát is megközelítheti, amely jelentős előrelépés a mostani 20 százalékos értékhez képest. Ezt támogatja az is, hogy a következő években több mint 6300 milliárd forintnyi fejlesztés érkezhet az ágazatba, amivel 20 ezer új munkahely létesülhet.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a "mágikus hetes" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Rég nem voltak ekkora bajban az ukrán erők – Itt van három frontszakasz, ahol beüthet a katasztrófa
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.