FONTOS Ez a dolgozók bosszúja: készül a nagy felmondási hullám Magyarországon?
 
Előfizetői tartalom

Kellemetlen meglepetés! Megjött a friss GDP-adat, újra megtorpant a magyar gazdaság

Portfolio
Tavaly az utolsó negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye megegyezett az előző negyedévivel, vagyis elakadt a harmadik negyedévben megindult növekedés. A GDP-növekedési adat kellemetlen meglepetés, hiszen a recesszióból már kikapaszkodott gazdaság növekedése szinte azonnal megállt. Ehhez képest sovány vigasz, hogy az év utolsó három hónapjában éves alapon a bruttó hazai termék szerény 0,4%-kal bővülni tudott, ezzel a mutató három negyedév után került vissza ismét a pozitív tartományba.

A negyedik negyedéves GDP-adat a várakozásokhoz képest érdemben gyengébb lett. Az elemzők arra számítottak, hogy ha nem is a harmadik negyedéves lendülettel, de tovább folytatódik a gazdasági növekedés 2023 utolsó három hónapjában is. Az előrejelzések konszenzusa 0,4 százalékos bővülést vetített előre, ehhez képest a stagnálás kifejezetten csalódást keltő. A kiigazítatlan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés