Előfizetői tartalom

Míg mi visszaestünk, a román gazdaság egész szépen teljesített tavaly

Portfolio
A tavalyi negyedik negyedévben éves alapon 2,9%-kal, a kiigazított adat szerint 1%-kal nőtt a román GDP, és így az egész tavalyi év átlagában 2%-os volt a bővülés üteme – közölte az előzetes adatot szerdán a román statisztikai hivatal. Amint ma reggel a KSH is közzétette: a kiigazított adat szerint a magyar GDP tavaly 0,8%-kal esett vissza az év átlagában.

A román statisztikai hivatal ma azt közölte: a kiigazított érték szerint tavaly az első negyedévben 1,0 százalékkal, a második negyedévben 2,8 százalékkal és a harmadik negyedévben szintén 1,0 százalékkal nőtt a román gazdaság az előző év azonos időszakához mérten. A román kormány az elmúlt évre eredetileg 2,8 százalékos gazdasági növekedéssel számolt, várakozását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés