Előfizetői tartalom

A Stellantis vezére ígéri: nem lesznek gyárbezárások Olaszországban

Portfolio
Az olasz autóipar jövője kapcsán felmerülő aggodalmakat enyhítheti Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatójának nemrégiben tett nyilatkozata, amelyben kifejtette: a vállalat elkötelezett az olaszországi tevékenység fenntartása mellett. Tavares kiemelte, hogy a Stellantis minden olaszországi gyárát maximálisan ki kell használni az országban kitűzött ambiciózus termelési célok elérése érdekében. Ez különösen fontos hír volt a lehetséges gyárbezárásokkal kapcsolatos spekulációk közepette, amelyek elsősorban a torinói Mirafiori komplexumot és a Nápoly közelében található Pomiglianót érintették - közölte az Autonews.

A Stellantis 2023-as eredményeinek bejelentésekor tartott sajtótájékoztatón Tavares ismét megerősítette az olasz kormánnyal kötött megállapodást, amelynek célja az autógyártó olaszországi termelésének növelése a tavalyi mintegy 750 000 járműről egymillióra az évtized végére. A Stellantis és az olasz tisztviselők közötti kommunikáció nem mindig volt zökkenőmentes....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés