Előfizetői tartalom

Bejelentették: egyre jobban tombol a járvány Magyarországon

Portfolio
Idén február 5. és 11. között az országban 59 200 fő fordult orvoshoz influenzaszerű és 293 200 fő akut légúti fertőzés tüneteivel – tette közzé csütörtök reggel a Nemzeti Népegészségügyi Központ a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becsléseit. Mindez 100 ezer lakosra vetítve olyan magas számokat ad, amilyeneket utoljára az öt évvel ezelőtti influenzaszezonban láthattunk.

Az alábbi első grafikon azt jelzi, hogy már csaknem elértük a tavaly karácsony előtti csúcsot az akut légúti fertőzéssel orvoshoz fordulók számában 100 ezer lakosra vetítve. Az alábbi ábra jól rávilágít arra, hogy utoljára öt évvel ezelőtt volt ilyen intenzív az influenzajárvány Magyarországon. A 2020-2023 közötti időszakot nyilván a Covid dominálta, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés