Előfizetői tartalom

Elárulta Nagy Márton, mi fenyegeti a 2024-es növekedést

Portfolio
A szigorú monetáris kondíciók miatt jelentős 6 százalék körüli mértéket ér el a reálkamat, amely negatívan befolyásolja a gazdasági növekedést. Az infláció ellen hatékony intézkedéseket hozott a kormány, 2024-ben már a növekedés helyreállítása a cél – mondta el előadásában Nagy Márton a Gazdasági Versenyhivatal által szervezett Magyar Compliance Akadémia rendezvényén a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint.

Az előadás során a nemzetgazdasági miniszter felidézte az infláció gyors és váratlan emelkedését, amit szerinte a kormány intézkedései sikeresen visszaszorítottak. Az infláció, ami 2023 januárjában tetőzött, az év végére egy számjegyű értékre csökkent, majd 2024 januárjára 3,8 százalékra mérséklődött. Nagy Márton hangsúlyozta, hogy az infláció immár nem jelent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés