Előfizetői tartalom

Friss adatok bizonyítják: öregszik a magyar társadalom

Portfolio
Az Eurostat friss adatai szerint az EU lakosságának medián életkora 2,3 évvel nőtt 10 év leforgása alatt, Magyarországon még ennél is gyorsabb ütemet regisztráltak. Nem véletlen, hogy mindeközben az idősek aránya is nőtt a társadalmon belül, EU-s szinten az időskori függőségi rátában 5,7 százalékpontos emelkedést mértek 10 év alatt.

Az EU lakosságának medián életkora 2023. január 1-jén 44,5 év volt, vagyis az EU lakosságának fele 44,5 évnél idősebb, míg a másik fele ennél fiatalabb. Az EU lakosságának medián életkora ezzel 2,3 évvel nőtt a 2013-ban mért 42,2 évhez képest. Az Eurostat adatai szerint 2023. január 1-jén az uniós tagországok között a medián életkor a ciprusi 38,4 év és az olaszországi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés