Előfizetői tartalom

Váratlan kamatcsökkentés Kínából

Portfolio
Váratlan kamatcsökkentéssel lepte meg a kínai központi bank a piacokat. A People's Bank of China (PBoC) 25 bázisponttal mérsékelte a az ötéves lejáratú irányadó eszközének alapkamatát. A lépés a kínai gazdaságpolitika kötéltáncának újabb lépése: úgy kellene megpróbálni élénkíteni a szerkezeti problémákkal küzdő gazdaságot, hogy közben a pénzügyi stabilitás is fennmaradjon.

A lépés azért is meglepő volt, mert a hétvégén a középtávú hitelkeretről szóló semleges döntést inkább a kamatok változatlanságára tett utalásként értelmezték a piaci szereplők. Az egyéves lejáraton valóban nem is változtatott a kamaton a jegybank (3,45%), ám az ötéves kamatot 25 bázisponttal, 3,95%-ra mérsékelte. A lazítás ellen szólt az is, hogy a jüan (renminbi)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés