Előfizetői tartalom

Súlyos kihívást okoz a távhőszektornak a vízdíjak többszöröződése

Portfolio
Januártól már a távhőszolgáltatók felé is a „rendes”, akár többszörösére emelt vízdíjat kell kiszámláznia a vízszolgáltatóknak, ami súlyos kihívást okoz a rezsicsökkentési rendszer miatt bevételi oldalon lekorlátozott távhőszektornak, és van olyan távhős cég, amely már visszaküldte a januári megemelt vízszámlát a szolgáltatónak – írja a 24.hu.

"Visszaküldtük a vízműveknek a számlákat, mert nem tudjuk azokat kifizetni. Ha ez így marad, és a távhőszolgáltatóknak a megemelt vízdíjakat kell fizetniük, az az egész szektort nagyon hamar be fogja dönteni" – magyarázta a lapnak az egyik vidéki nagyváros távhőcégének ügyvezető igazgatója. Az ügy háttere az, hogy januártól országosan egységesítették a nem-lakossági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés