Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: 2022 végén az ország a pénzügyi válság előszobájába került

Portfolio
A februári kamatdöntő ülésen a 75 és a 100 bázispontos opciók ismét az asztalon lesznek - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az Indexnek, hozzátéve, hogy a januári inflációs adat érvet adhat a kamatcsökkentés átmeneti felgyorsításához, ugyanakkor a Fed és az EKB kamatcsökkentéseinek kitolódása a 75 bázispontos ütem megtartása mellett szól.

A dezinflációval kapcsolatban elmondta, hogy az év eleji átárazások mértéke visszatért azokhoz a mintázatokhoz, amit a világjárvány előtti időszakban megfigyelhettünk. Az üzemanyagok jövedéki adójának emelését pedig a piaci szereplők az árrésük csökkentésével kompenzálták. Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelőjén is arról beszélt:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés