Előfizetői tartalom

10 milliárd eurós megszorításról döntött Franciaország

Portfolio
A francia kormány 10 milliárd eurós költségvetési megszorításokat jelentett be, mivel igyekszik visszafogni a költségvetési hiányt, miután a növekedés nem felelt meg a várakozásoknak. A megszorítások ellentmondásos módon 2 milliárd eurót tartalmaznak, amelyet környezetvédelmi és energetikai átállási programokra kellett volna fordítani. További megszorításokat hajtanak végre az oktatásra, az igazságszolgáltatásra, a védelemre és a regionális fejlesztésre korábban előirányzott kiadásokon – írja a Le Monde.

A kormány február 18-án jelentette be a megszorításokat, az azokat életbe léptető rendeletet a francia hivatalos lapban tették közzé, és Gabriel Attal miniszterelnök írta alá, akit Emmanuel Macron elnök nemrég nevezett ki a kabinet átalakítása során. A kormány vasárnap figyelmeztetett a megszorításokra, hogy a 2024-es hiányt a GDP 4,4 százaléka alatt tartsa, miután a nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés