Előfizetői tartalom

A német üzleti kilátások enyhén javultak, de továbbra is komor az összkép

Portfolio
Az ifo intézet német vállalkozásokra vonatkozó várakozásai februárban enyhén 84,1-re emelkedtek az előző havi 83,5-ről. Bár az elemzők a Bloomberg szerint kis mértékű, 84-re történő emelkedést vártak, az adat a legnagyobb európai gazdasággal kapcsolatos tartós aggodalmakat tükrözi. A jelenlegi gazdasági környezettel kapcsolatos alindex változatlan maradt, ami a gazdasági gyengeség elhúzódó időszakát hangsúlyozza.

Az exportra támaszkodó német gazdaság olyan kihívásokkal néz szembe, mint a gyenge külföldi kereslet, a megemelkedett kamatlábak, az Oroszországból érkező energiaellátás zavarai és a geopolitikai feszültségek. A kormánykoalíción belüli nézeteltérések és egy, a kiadási terveket érintő bírósági döntés tovább növeli a bizonytalanságot. Egy külön közlemény megerősítette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés