Előfizetői tartalom

Sokkolni próbál a kínai jegybank, hogy higgyenek neki

Portfolio
A kínai központi bank (PBOC) meglepetésszerűen lazító intézkedéseket hajt végre, hogy nagyobb hatást érjen el a monetáris politikai döntéseivel, és így támogassa a küszködő kínai gazdaságot. Az irányadó hitelkamatláb legutóbbi rekord mértékű csökkentése Pan Kun-Cseng kormányzó tavaly nyári hivatalba lépése óta számtalanszor döntött váratlan lépésekről, beleértve a bankok kötelező tartalékrátájának jelentős csökkentését – írja a Bloomberg.

A megközelítés célja, hogy monetárist támogatást nyújtson a gazdaságnak anélkül, hogy feladná a visszafogott ösztönző stratégiát, tekintettel a jüan gyengülésével, az adósságfelhalmozással kapcsolatos aggodalmakra, valamint a politikai mozgástér megőrzésére az esetleges gazdasági kihívások esetére. Közgazdászok szerint a PBOC meglepetésszerű politikai bejelentései...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés