Előfizetői tartalom

Új anyagot találtak, ami az energiatárolás legnagyobb problémáját oldja meg

Portfolio
A Microsoft a Pacific Northwest National Laboratoryval (PNNL) együttműködve a mesterséges intelligencia és a szuperszámítógépek erejét felhasználva olyan új anyagot fedezett fel, amely jelentősen csökkentheti a lítium felhasználását az akkumulátorokban. Az ideiglenesen N2116 névre keresztelt vegyület bizonyította, hogy akár 70%-kal is csökkentheti a lítium felhasználását a cellákban.

A felfedezés kulcsfontosságú időpontban történt, mivel az elektromos járműveket és elektronikus eszközöket működtető lítium-ion akkumulátorok iránti kereslet várhatóan ugrásszerűen megnő, ami 2025-re lítiumhiányhoz vezethet. Az N2116 viszont pont ezt a problémát orvosolja azáltal, hogy csökkenti a lítiumszükségletet a cellákban – írja a BBC. A Microsoft mesterséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés