Előfizetői tartalom

Gyökeresen átírnák a KRESZ-t, már készülnek a magyar tervek

Portfolio
Február közepén a KRESZ megújításáról tartottak közlekedésszakmai fórumot, ahol az Építési és Közlekedési Minisztérium képviselői és szakmai szervezetek is részt vettek az egyeztetéseken. A kezdeményezést egy tragikus biciklis baleset katalizálta 2023. július 1-jén az Árpád hídon, amely során egy illegális autóversenyben résztvevő jármű karambolozott, megölve a kerékpárost. Az esemény nyomán felmerült a KRESZ rendszerének felülvizsgálata és a közlekedési szabályok átdolgozása, javában készülnek az új tervek. Szabályoznák az elektromos rollereket, módosítanák a kerékpárokra, valamint a jogosítvány megszerzésére vonatkozó elvárásokat is.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium felelős a KRESZ megújításának felülvizsgálatáért, melynek érdekében egy széles körű, ötven szakmai és érdekképviseleti szervezetet bevonó fórumot hoztak létre. A cél a jogszabályok átfogó módosítása, és a Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézetet bízták meg az előkészítéssel. A minisztérium azonban nem válaszolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés