Előfizetői tartalom

Lerántották a leplet a Taylor Swift-konjunktúra titkáról

Portfolio
A popszenzáció Taylor Swift Eras turnéja nemcsak a rajongókat ragadta magával világszerte, hanem a helyi gazdaságokra is jelentős hatást gyakorolt – derül ki a japán Nomura befektetési bank jelentéséből. Bár az országos adatokra gyakorolt makrogazdasági hatás vitatható, Swift turnéja tagadhatatlanul fellendítette a fogyasztást és a gazdasági aktivitást abban a 20 amerikai városban, ahol megfordult.

A Nomura becslése szerint 2023 első és harmadik negyedéve között a turné 0,03%-kal emelte a nominális amerikai kiskereskedelmi forgalmat és 0,02%-kal a reál bruttó hazai összterméket. Az egész évet tekintve Swift turnéja 0,5%-kal járult hozzá a nominális fogyasztás növekedéséhez. A helyi gazdaságokra, különösen a szállásárakra gyakorolt hatás még kifejezettebb volt:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés