Előfizetői tartalom

Összeomló gázárak mellett is tovább növeli gázkitermelését Katar

Portfolio
Katar évi 16 millió tonnával 142 millió tonnára tovább növeli a gáztermelést amellett is, hogy összeomlottak a gázárak világszerte, mert arra számít, hogy Európában még nagyon sokáig szükség lesz a gázra, az ázsiai gázkeresletet pedig a népesség növekedése is hajtani fogja - jelentette be vasárnapi tájékoztatóján QatarEnergy vezetője. A jelek szerint az éles globális gázkínálati versenyben Katar igyekszik kiaknázni óriási gáztartalékait, amint az északi mezőjének feltárásával halad.

Saad al-Kaabi, a QatarEnergy vezetőjének bejelentése a Reuters emlékeztetője szerint olyan időszakban történik, amikor az amerikai gázárak inflációval kiigazítva csaknem történelmi mélypontra estek az egy évtizedes hirtelen termelésnövekedés után, amely az Egyesült Államokat az egyik legfelső olaj- és gázexportálóvá tette. Európában is meredeken csökkentek a gázárak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés