Előfizetői tartalom

Vitézy Dávid: Maxi-Dubaj helyett tanuljunk Bécstől!

Portfolio
Tavaly decemberben jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter, hogy a kormány egy új városközpontot hozna létre Rákosrendező 130 hektáros állami tulajdonú területén. A grandiózus projekt előkészítése azóta már el is kezdődött. Most Vitézy Dávid, volt közlekedési államtitkár írta meg a beruházásról a véleményét az Indexen, Bécs példáját hozva fel.

Vitézy az egyik bécsi pályaudvar, a Nordwestbahnhof példáját hozza fel, a korábbi személy- majd teherpályaudvar régóta használaton kívül van, városfejlesztési célú átalakítását az ÖBB osztrák államvasút, Bécs városa és magánfejlesztők közösen tervezik. 2035-re 44 hektáron (ez körülbelül Rákosrendező egyharmada) összesen 16 ezer embernek épül új otthon,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés