Előfizetői tartalom

A magyarok kétharmada szerint a társadalom összeomlott, amiről az elit tehet

Portfolio
Az Ipsos 2023 végén végzett közvélemény-kutatásából kiderült, hogy huszonnyolc ország polgárai közül sokan úgy érzik, hogy országuk hanyatlóban van, és a társadalmuk megtört. Magyarországon is kedvezőtlen pesszimista kép rajzolódik ki, kiemelkednek a gazdag- és elitellenes érzelmek, közben pedig látszik a vágy egy „erős kezű” vezető iránt.

A felmérés alapján a magyarok 69 százaléka úgy véli, hogy az ország romokban hever, ami 12 százalékponttal magasabb, mint a többi 28 ország átlaga, de kicsivel jobb eredmény, mint a 2021-es adatok. Azok, akik úgy érzik, hogy az ország hanyatlóban van, 63 százalékban értettek egyet ezzel a megállapítással – derül ki a 24.hu összefoglalójából. Az Ipsos kidolgozott egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés