Előfizetői tartalom

Erős évkezdett után nagyot esett a magyar gazdasági bizalom

Portfolio
Februárban az üzleti várakozások csak hibahatáron belül változtak, de a lakossági kilátások, a kiugróan kedvező januári adat után, jelentősen romlottak - A GKI Gazdaságkutató által végzett felmérés szerint  Így a GKI konjunktúraindexe 3 ponttal csökkent januárhoz képest. A cégek foglalkoztatási szándéka nem változott érdemben, míg áremelési terveik valamelyest enyhültek. A gazdálkodási környezet kiszámíthatósága 13 havi mélypontra esett vissza.

A GKI konjunktúra index – a januári bő 2 pontos emelkedés után – februárban 3 ponttal csökkent, s ezzel értéke lényegében visszatért tavaly év végi szintjére. A csökkenésben a lakossági optimizmus januári durva kiugrása utáni korrekció játszotta a szerepet. A felmérésben jó hír, hogy a trendszerű javulás sem a lakossági, sem az üzleti bizalom esetében nem tört meg....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés