Előfizetői tartalom

Lemondott elnöki pozíciójáról Bogsch Erik

Portfolio
Bogsch Erik 2024. március 1-i hatállyal lemondott a Richter Gedeon igazgatóságában betöltött elnöki tisztségéről, igazgatósági tagsága megtartása mellett. A Richter igazgatósága Vizi E. Szilveszter igazgatósági tagot választotta meg az igazgatóság elnökévé.

Lemondott Bogsch Erik

Az igazgatóság a lemondást 2024. február 26-i ülésén elfogadta, illetve a „Richter Gedeon Nyrt.Örökös Tiszteletbeli Elnöke” címet adományozta Bogsch Eriknek. A társaság ezen felül elhatározta, hogy 2024 során „Bogsch Erik Gyógyszerkutatási Alapítvány” néven új alapítványt hoz létre és azonos névvel díjat alapít.

Bogsch Erik Budapesten született 1947. október 31-én, 1970-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett vegyészmérnöki diplomát, ezt követően 1974-ben gazdasági mérnök diplomáját szerzett. 1970-ben a Kőbányai Gyógyszerárugyár, azaz a mai Richter Gedeon Nyrt. munkatársaként kutatási-fejlesztési területen tevékenykedett. 1977-83 között Mexikóban dolgozott, majd visszatért a gyógyszergyárba, ahol fejlesztési főmérnök pozícióba került. 1988-92 között Londonban a Medimpex UK ügyvezető igazgatója volt. A Széchenyi-díjas és Gábor Dénes-díjas Bogsch Erik 1992-ben lett a Richter vezérigazgatója, ezt a tisztséget 2017. november 1-ig töltötte be, ezt követően lett a társaság operatív elnöke. 2003-ban a Magyar Szellemitulajdon-védelmi Tanács elnöke lett, 2006 márciusában pedig a Magyar Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (MAGYOSZ) elnökségi tagjává választották, 2006 óta ő a MAGYOSZ elnöke.

Bogsch Erik 2022-ben távozott a Richter operatív vezetéséből, a vállalat 2022 novemberében jelentette be, hogy a szakember leköszön a kereskedelem, a nemzetközi és kormányzati kapcsolatok közvetlen felügyeletére vonatkozó tisztségéről és a Richter tevékenységét tanácsadóként segíti. Bogsch akkor megtartotta a Richter igazgatósági tagsági, illetve elnöki tisztségét, a kereskedelem, nemzetközi és kormányzati kapcsolatok közvetlen felügyeletét Orbán Gábor vette át.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés