Előfizetői tartalom

Szankciók: Kína kiakadt, hogy célponttá váltak

Portfolio
Kína határozottan ellenzi, hogy az Egyesült Államok szankciókat vezessen be kínai vállalatok ellen az Oroszországgal fenntartott kapcsolataik miatt – közölte hétfőn a kínai kereskedelmi minisztérium. A múlt héten az EU is tiltólistára vett kínai cégeket, mivel segítettek kijátszani az Oroszországgal szemben bevezetett korlátozó intézkedéseket.

Kína meg fogja tenni a szükséges intézkedéseket a kínai vállalatok törvényes jogainak és érdekeinek határozott védelme érdekében – áll a minisztérium honlapján közzétett nyilatkozatban a CNBC szerint. A Biden-kormányzat pénteken új kereskedelmi korlátozásokat jelentett be 93 orosz, kínai, török, egyesült arab emírségekbeli, kirgizisztáni, indiai és dél-koreai szervezettel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés