Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: a monetáris lazítást az MNB átmenetileg gyorsítja

Portfolio
A jegybank ugyan mai döntésével gyorsított a kamatvágás ütemén, a monetáris lazítás jövőjét illetően óvatos hangot ütött meg. A gyorsítás átmeneti jellegű, a középtávú kamatpálya nem változott, a februári inflációs adat, illetve a márciusi inflációs jelentés fontosságát hangsúlyozta a értékelésében Virág Barnabás. Az infláció a vártnál erőteljesebben csökkent, a piaci zaj pedig elült, ez tette lehetővé a nagyobb kamatvágást. Az elnök visszautasította azokat az értékeléseket, miszerint a magas kamatok fékeznék a magyar vállalatokat.

2024. február 27. 15:43 Megosztás A jegybank kommunikációs szempontból ügyesen kezelte a monetáris lazítás gyorsítását. A 100 bázispontos kamatvágáshoz csatolt szigorú hangvétellel a jegybank meg tudta tartani a mozgásterét. Három fontos eleme...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés