Előfizetői tartalom

Olaszország felől is jöhet LNG Magyarországra

Portfolio
Biztonsági és gazdasági téren már jelenleg is rendkívül lényeges a Magyarország és Olaszország közötti együttműködés, az energetikai együttműködés fejlesztése pedig a kapcsolatok újabb dimenzióját fogja jelenteni - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Rómában annak kapcsán, hogy tárgyalt az olasz kollégájával, Antonio Tajanival.

A magyar tárca közleménye egy új elemet is tartalmaz, amely a magyar földgázellátás diverzifikációját takarja, mégpedig az olasz LNG-terminálok felőli gázbeszerzés megjelenését a hazai földgázrendszerben. A magyar-olasz kapcsolatok új dimenzióját fogja jelenteni az energetikai együttműködés fejlesztése – rögzítette Szijjártó és ennek kapcsán emlékeztetett rá:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés